Jaký byl první březnový týden v prvním oddělení družiny? Jaká hra se stala nejoblíbenější v tomto týdnu? Umí děti spolupracovat? A jako bonus aktivita s předškoláčky a jarní tvoření z druhého oddělení.

Tentokrát jsme si na začátku týdne vyzkoušeli na různých typech otázek a úkolů, jak umí děti spolupracovat v týmech. Mohly se rozdělit do skupinek dle sebe a pak už začalo velké kvízové odpoledne na téma předjarní příroda a zajímavosti o zvířatech. Děti byly báječné a i přes vysoký počet pracovaly skvěle. Je vidět, že  prvňáci urazili od začátku roku velký kus cesty. 



V další fotogalerii vidíte, že oddělení družiny je naplněno do maximálního počtu třiceti účastníků a děti musí být k sobě ohleduplné, abychom si mohli odpoledne dobře prožít. Při řízené činnosti jim to jde dobře, při spontánních hrách a vlastní činnosti mají ještě rezervy. Pořád dokola opakuji: "Děti krátký hlas." :D
Chtěli jsme tento týden obměnit vývěsku, ale prší a fouká, to by nám papíry zmokly a uletěly, tak čekáme na příznivější podmínky. Tentokrát nebudou ve vývěsce jen fotografie, ale i kresby dětí, jak ony vidí činnost družiny.



Sice jsme na začátku týdne pobývali venku, ale nakonec nás počasí zahnalo do místnosti. Provětrali jsme spoustu her. Tento týden vedla hra s káčou. Když ne bunkry venku, tak se dají i v družině. Ve čtvrtek jsme se pobavili hrou s úkoly "Krabička". Na fotkách uvidíte i kamarády z druhého oddělení, kteří si s námi přišli nějaké hry zahrát.



Ve středu v prvním oddělení pobývají do jedné hodiny odpoledne předškoláci. Tentokrát jsme se zaměřili na portréty a aktivity s nimi. Ruku jsme procvičili s říkankou Šla babička do městečka. ZDE najdete nejen tuto grafomotorickou říkanku, ale i další. Pokračovali jsme zábavnou aktivitou s fóliemi, kdy děti obkreslovaly kamarádovi obličej a pak přiřazovaly obrysy, komu patří.



Starší kamarádi z druhého oddělení vyráběli se zastupující paní vychovatelkou Helenou kytičky k MDŽ a jarní témata vedou u oblíbených zažehlovacích korálků.