Malá Mikulášká nadílka v prvním oddělení družiny - děti dětem.

Letos do družiny Mikuláš, čert a ani anděl nedorazili. Prý mají hodně obchůzek a nestihli to. Však večer to dětem pořádně vynahradili.
My jsme si dnešní adventní zamračený den, ale dokázali užít jaksepatří. Máme novou knihu na čtení na pokračování Lucka Luciperka. (Lucka je holka uličnice. Často zapomíná na svoje povinnosti a zlobí. Blíží se Mikuláš a rodiče Lucce říkají, že za to svoje zlobení nic dobrého nedostane, jen uhlí a brambory. A opravdu se tak stane. Lucku to všechno moc mrzí, a tak se na vlastní pěst rozhodne jít ven a najít opravdového Mikuláše a zeptat se ho proč jí letos nenadělil ani jablíčko. Sama se převleče za čertici, psa Čerta převleče za Mikuláše a kočku Andělínu za anděla.)

Pomocí obrázků a adventních symbolů jsme se dostali do správného rozpoložení, do kterého se vložil čaroděj Modromír, a dnes jsme společně s ním kouzlili "Něco krásného" :)

Nechyběla ani nadílka, o kterou se postarala Adélka D., Štěpánek M. a nakonec i Mikuláš :)

Bylo také potřeba na večer potrénovat všechny písničky a básničky pro čerty, čertíky, anděle, andílky a samotného Mikuláše. Zpívali jsme, říkali jsme a také jsme si zahráli taneční čertovské a andělské hry. 

Dnes vše natáčel a něco málo spolu se mnou nafotil Jaroušek S. Musela jsem videa hodně sestříhat, jinak byste u všeho strávili čas až do příštích Vánoc :D