...ale i čarování, čtenářské nadšení a také vlastní tvoření, hraní a sportování. Podívejte se na průřez aktivit z prvního družinového oddělení.


O tom, že děti nejvíce baví být v lese, jsme se již v minulých příspěvcích zmiňovali. Tento týden nám z prvního družinového oddělení lesní výprava vyšla na úterý. Část dětí, co odchází dříve na vlak a autobus, zůstala s paní asistentkou venku u družiny a ostatní se mohli vydat do lesa. 

Tentokrát byla výprava spojená s úkolem čaroděje Modromíra a s poznáváním dubů. Také jsme hledali drobný hmyz, protože jak je (byl) teplý podzim, tak byly ještě některé druhy hmyzu a pavouků aktivní. Muzicírovali jsme s dřívky. Nechybělo oblíbené stavění bunkrů a hraní si v nich. Došlo i na další poznávání dřevin a dalších rostlin. Atd. Atd.

V družině jsme s čarodějem Modromírem hledali zlého Škarohlída v bažinách a žabí královna nám poradila, že by o něm měl vědět prastarý dub. Kouzlo s dubem ještě není ukončené, ale doufáme, že Škarohlída vypátráme a zachráníme pohádkové království.



Týden začínal halloweenem a ze žákovské knihovny jsme si přinesli tucet "strašidelných" knih. Čteme si z nich společně, ale i jednotlivě. Někteří čtenáři už nejednu knížku nebo příběh přelouskali.



I v tomto týdnu děti samostatně a dle svého zájmu tvořily, hrály si nebo sportovaly.