Předvelikonoční týden byl v přípravce plný aktivit.


Velikonoční zajíček
Na zajíčka si každý vybral tři barvy a maloval, pak jsme mu dozdobili obličej a nohy přidělali, jak každý chtěl. Vznikli nám cvičící zajíci.



Vajíčka z modelíny
Vajíčka jsme modelovali na předlohu. Podstatou bylo zakrýt černé čáry. Každé vajíčko bylo jiné a všechna se velmi povedla. Kdo chtěl, modeloval podle svého - poznáte pomlázky, ježka, kytku nebo houby?



Kropenaté slepičky
Děti si mohly vybrat ze čtyř vzorů (puntíky, ulity, mističky, čárky). A pak zřejmě poprvé vyzkoušely kresbu redisperem a tuší.



Velikonoční vajíčko přes švihadlo
Na chodbě se děti zapojily do každoroční velikonoční soutěže. Některé už skákání přes švihadlo znaly, někdo to zkusil poprvé, ale všechny to bavilo. Došlo i na vyhlášení nejlepší. Odměnou byla medaile a diplom.



Zápichy
Kytičky do květináče si děti vyráběly, opět kdo chtěl. Kuřátko ve skořápce jsme si vyrobili společně všichni, abychom jsme měli v našem květináči něco. Osení rostlo velmi pomalu, ale snad ještě povyroste a někomu vyroste…



Úklid na pozemku školy byl poslední aktivitou týdne před prázdninami. Děti se opravdu snažily hledat odpadky a s nadšením prolezly každé křoví.



Fotila také Lucka Sochorová