V pátek 5. 4. proběhlo v tachovské sportovní hale oblastní kolo Olympijského víceboje. Jak je patrné z úvodní fotografie, pro naši školu bylo velmi úspěšné.

Pátečním ranním vlakem odjela do Tachova dvě osmičlenná družstva a velká skupina závodníků, kteří jeli bojovat o individuální výsledky.

V hale na ně čekaly 4 disciplíny víceboje - přeskok přes švihadlo (4x půl minuty - 4 styly), hod medicinbalem (vzad), leh-sed (v časovém limitu 2 minut) a trojskok (z místa).

Naši reprezentanti zabojovali. Padla řada osobnch rekordů a některé výkony se vymykají lidskému chápání - 120 leh-sedů ve 2 minutách (tedy 1 za sekundu), 360 přeskoků ve dvou minutách (tedy 3 za sekundu).



Družstvo A ve složení - Rozálie Nováková, Ema Bártíková, Lucie Martincová, Vanessa Valná, Adam Habart, Kryštof Hruška, Marcus Vávra a Sebastián Drbohlav - dosáhlo historického úspěchu, když ziskem 17500 bodů porazilo tachovské školy, pravidelné vítěze této soutěže, a obsadilo krásné 2. místo za vítězným týmem z Bezdružic. Od nejvyššího stupně je dělilo 194 bodů.

Rozálka, Ema a Sebastián navíc získali zlaté medaile za nejlepší výkon ve svých kategoriích, Adam má stříbro. Bronzové medaile přidali Eliška Poulová (tým B) a Maxim Antoš (jednotlivci).



Medailistům gratulujeme.
Všem ovováčkům děkujeme za skvělou reprezentaci školy, Pavlíně a Míše za vedení družstva, Eliášovi a Šárce za fotky a videa.
A velké díky patří také fandícím rodinným příslušníkům. Co děláte 24. 5.? To se bude v Tachově konat regionální kolo.