Zdroj: https://www.zsstraz.cz/web/index.php?a=464  •  Vydáno: 31.3.2010 16:16  •  Autor: Jaroslava Pachlová

Veselé velikonoční vyučování

Na škaredou středu neměl nikdo ze 2. - 3. třídy důvod se mračit .., jak tam probíhalo veselé velikonoční vyučování, se můžete dočíst zde:

Škaredé počasí a škaredá středa nás ve 2.-3. třídě vůbec nezaskočily, hned v úvodu jsme se rozehřáli při hledání velikonočních přání (pohledů), každý získal polovinu přání a musel vypátrat druhou, nejvíce pohledů shromáždil Míša Grundza.
Před výukou jsme ještě nazdobili velikonoční tabuli a pohledem na ni jsme se těšili, až nám skončí "výroba" velikonoční knížky, že doplníme energii ze všech těch pochoutek.
Do knížky nám postupně přibývaly vyplněné listy s velikonočními badatelskými úkoly, často si veselí žáčci vykoledovali i pěkné hodnocení.
Společně jsme průběžně doplňovali slova do velikonoční abecedy a dokončili dlouhé velikonoční leporelo s našimi ilustracemi k básničkám o svátcích jara.
Zapojili jsme se také do nové školní velikonoční tradice a na břízku před školou jsme rozvěsili kraslice s přáními.
Po splnění první části vyučování, secvaknutí listů do "knihy" a společného fota, jsme se dali do hodování a vyprávěli si, jak to bývá u dětí doma.
V poslední části nás čekaly pokusy s vejci: naučili jsme vajíčko plavat, tančit, poslouchat, i když jedno se stále stavělo na hlavu, rozeznat vajíčko vařené od syrového a zlatým hřebem bylo vajíčko "skákající" do lahve a hlavně jeho dostávání ven z lahve.
Cíl, aby se nikdo neškaredil, byl splněn a ještě k tomu přibyla radost ze splněných úkolů a těšení se, jak nějaký pokus bude předveden doma.
Hezké Velikonoce!

Všem rodičům (maminkám :) ) moc děkujeme za pohoštění, bylo potěchou nejen pro mlsné jazýčky, ale i pro oko (na slavnostní tabuli se objevil beránek, mazanec, velikonoční zdobené perníčky, dobrůtky z vajíček - mochomůrky, vaječná roláda a další pečené i nepečené dobroty.

« předchozí  1 2   další »