Zdroj: https://www.zsstraz.cz/web/index.php?a=4366  •  Vydáno: 26.5.2018 9:13  •  Autor: Jaroslava Pachlová

Učení v době zastupování

Týden od 21. 5. do 25. 5. 2018

V týdnu od 21. 5. do 25. 5. po dobu nepřítomnosti paní učitelky Hedviky Královcové děti ve třídě pracovaly podle domluvených pokynů.

Druháčci paní učitelce napsali dopisy, které byly reflexí a ohlédnutím každého jednotlivce za GO kurzem. Velkou obálku s dopisy odeslali, protože jsme se tento týden učili psát adresu a znát hlavně tu naši. Opakovali jsme psaní velkých písmen ve vlastních jménech a seznámili jsme se spojkami a jejich významem ve větných celcích.

V matematice jsme hráli hry na upevnění násobků 5, číslem 5 jsme násobili a dělili.

V Čajsu jsme poznávali zejména jarní květiny a v týmech jsme si pomocí kvízu a poznávačky zopakovali informace a znalosti o lese, stromech a živočiších. K tomu nám pomohla i procházka do přírody.

Ale stihli jsme toho samozřejmě daleko víc - pracovat s iPady, zpívat, cvičit, protože se blíží Cvrčkiáda, učit se pomocí didaktických her, nakreslit pohledy, psát do písanky, číst atd. V pátek jsme si také jednu vyučovací hodinu užili se slovenskými kamarády ze ZŠ Medňanská Ilava za pomoci služby hangouts a sdílené tabule. Zde o tom zvláštní článek.

Jedinečných úspěchů v tomto týdnu dosáhli dva druháčci. Adam na okresní čtenářské soutěži a Emička v krajské soutěži OVOV (Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů). Velká gratulace!

Domácí příprava formou každodenního čtení a povídání o přinešených pohlednicích s adresou. Individuálně dopracování příkladů z M či dopsání textu v Čj.

Fotografie z některých aktivit: