Zdroj: https://www.zsstraz.cz/web/index.php?a=166  •  Vydáno: 26.5.2009 12:57  •  Autor: Hana Pilařová

Šest zastávek v lese

Ještě jedním článkem se vrátíme do lesa se sedmou třídou. Z klučičího pohledu psal Milan Sinkule a holčičí si vezmu na starosti já.

Dne 23.4 2009 vyšla 7.třída za doprovodu Ing. Aleše Jakla z Českých lesů Přimda na procházku do lesa. Celou cestu nám pan Jakl vyprávěl o lese a přírodě.
První zastávka byla kousek za rybníkem Himmelreich. Tam celá třída hádala na obrázcích různé druhy stromů a keřů.
Druhá zastávka se uskutečnila u školky, kde se vysazují stromky. Někteří žáci si vyzkoušeli sázení stromků.
Třetí zastávka byla na paloučku uprostřed lesa. Zde jsme hráli hry na poznávání různých rostlin. Každý si přinesl nějakou rostlinu a musel ji pojmenovat.
Čtvrtá zastávka se uskutečnila někde uprostřed lesa. Zde se hrála hra na káně. Jeden žák počítal do 10 a všichni ostatní se museli schovat. Žák pak stál na jednom místě, rozhlížel se a hledal žáky, kteří jsou trochu vidět.
Pátá zastávka byla na mýtině, kde nedávno pokáceli stromy. Zde si celá třída dala svačinu a prohlíželi si modely různých strojů na dřevo. Pak se šlo dál. Cestou na šestou a také poslední zastávku jsme pozorovali srnky na poli.
Šestá zastávka byla v dubovém lese. Zde jsme hráli různé hry na poznávání zvířat. Cestou zpět do školy jsme vzpomínali na krásně prožitý den. U školy jsme dostali od pana Ing. Jakla malé dárky. Byl to nádherný den!

(Děkuji Karolíně Tajstrové za přepsání textu)